Tuoreimmat uutiset Suomen Cup -hiihdoista:

16.1.2016
Hämeenlinnan hiihtoseura ylivoimaiseen voittoon naisten viestissä

Hämeenlinnan hiihtoseura hiihti Laura Monosen ankkuroimana Suomen Cup:n Vantaan osakilpailussa ylivoimaiseen 35 sekunnin voittoon Oulun Hiihtoseurasta. Kakkossijasta käytiin tiukempi taistelu, sillä Riitta-Liisa Roponen teki ratkaisevan eron vasta viimeisessä nousussa Kalske Compressorsport Team:in Sini Alusniemeen.


-Hiihto tuntui yllättävän hyvältä Tour De Ski:n jälkeen. Tytöt hiihtivät hyvin alle ja pääsin lähtemään hyvästä tilanteesta, totesi Laura Mononen hiihdosta. Olosuhteet täällä oli hyvässä kunnossa ja tämä oli tuttu paikka hiihtää, lisäsi Mononen. Ensimmäisenä ykkösosuudelta vaihtoon tullut Anni Kainulainen oli tyytyväinen hiihtoonsa. – Yllättävän hyvältä tuntui ja suksikin oli hyvä. Vihdoin pääsin tulemaan kärjessä vaihtoon, totesti Kainulainen hiihdosta. Toisen osuuden Hämeenlinnan joukkuessa hiihtänyt Maija Hakala oli kokenut kylmän hiihtokelin jo edellisviikonloppuna Skandinavia Cup:ssa Östersundissa, jossa hiihdettiin -20 C asteessa. – Ajattelin, että pääsisin hiihtämään porukassa, mutta Anni tulikin yksin vaihtoon ensimmäisenä, kertoi Maija hiihdosta.
Oulun Hiihtoseuran ensimmäisen osuuden hiihtänyt Ruut Vähämetsä totesi kylmän vaikuttaneen hiihtoon. –Ihan ei saanut sellaista vaihdetta kuin toivoisi. En ehtinyt hiihtämään latua etukäteen, mutta olin luottavainen tyttöjen suhteen, totesi Vähämetsä kilpailusta. –Yleensä en hiihdä näin kylmässä, joten piti aloittaa rauhassa. Pakkasta piti hieman varoa, totesi kakkososuuden hiihtänyt Heli Heiskanen. Ankkuriosuudella kakkososuuden ratkaissut Riitta-Liisa Roponen kehui joukkuettaan. –Tuli yllätyksenä, että Heli hiihti noin hyvin! Rupesi hieman jännittämään, kun oltiin niin hyvissä asetelmissa. Oli mukava hiihtää viestiä. Pientä jännitysnäytelmääkin oli ilmassa, kun kävin polvillani, totesi Riitta-Liisa kilpailusta.  Pitkiä matkoja Riitta-Liisalla ei ole ihan pian luvassa. –Seuraava pitkä matka on kotimatka, totesi Riitta-Liisa lopuksi pitkän matkan hiihdoista.


Kolmanneksi hiihtänyt Kalske Compression Team:n avausosuuden hiihtänyt Silja Tarvonen totesi hiihdon olleen hieman jähmeää. –Onneksi oli tiimipäivä, oma hiihto oli tahmeaa. Tein lopussa sen minkä pystyin ja luotin siihen, että tytöt hoitaa homman, totesi Silja hiihdostaan. Ritu tuli nopeasti kantaan jo ensimmäisessä nousussa ja  kiskaisi ennen viimeisestä laskua eron, kertoii ankkuriosuuden hiihtänyt Sini Alusniemi.

Tero Uusitalo

Vantaan Hiihtoseuratakaisin
Vantaan hiihtoseura    Vantaan Kaupunki   Vantaan Energia   Aktia Pankki Oyj