Tuoreimmat uutiset Suomen Cup -hiihdoista:

16.1.2016
Vuokatti Ski Team voittoon miesten viestissä – Oulu kakkoseksi

Miesten Suomen Cup:n viestin voittoon Hakunilan urheilupuiston maastoissa hiihti Vuokatti Ski Team hiihtojärjestyksessä Mikko Koutaniemi, Teemu Härkönen ja Sami Jauhojärvi. Aamupäivän nuorten kilpailuista pakkanen oli lauhtunut neljä astetta. Jännittävä kilpailu vietiin läpi kuitenkin selkeässä -14 C asteen vitikelissä.


Vuokatin aloittaja Mikko Koutaniemi totesi olevansa paremmassa kunnossa kuin aiemmin talvella. –Annoin Lauri Lepistön huiskia ensimmäisellä kierroksella kärjessä, sillä olin hävinnyt kuluneena talvena joka kerta Lepistölle. Toisella kierroksella lähdin sitten vetämään ja harventamaan letkaa. Olo oli maalissa, että olisi voinut hiihtää kovempaakin, totesi ensimmäisenä vaihtoon tullut Koutaniemi. –Suomen Cup:n kokonaistilanteen kannalta on lottovoitto, että Kouvola ei ole täällä samassa huoneessa (lehdistötilaisuuden 3 parasta joukkuetta), lisäsi Koutaniemi ja ihmetteli samalla ankkuri Jauhojärven kovaa hiihtoa. Kakkososuuden hiihtänyt Teemu Härkönen ei päässyt aivan parhaasta tilanteesta hiihtämään omaa osuuttaan. – Tauti vei parhaan vireen. Oli epävarma olo ja ajattelin etukäteen, että en tule selviämään helpolla. Samille piti vain pedata kohtuulliset asemat, totesi Härkönen omasta osuudestaan. Ankkuri Sami Jauhojärvi ei sen kummemmin ollut miettinyt taktiikkaa etukäteen vaan loi kilpailutaktiikan ankkuriosuuden aikana. – Yllättäen (Risto-Matti) Hakola putosi kyydistä ja helpotti kun Kusti Kittilä putosi toisessa pitkässä nousussa, totesi Jauhojärvi. Oulun Hiihtoseuran hyvä panos kilpailussa yllätti Jauhojärven. –En osannut odottaa, että OHS on noin korkealla. Tour De Ski:n jälkeen Jauhojärven vire on ollut hiljalleen paranemaan päin, vaikka huonosti nukuttuja öitä on ollut Tour:n ja Suomen Cup:n välillä ollutkin. –Keskiviikko oli kaikkein pahin päivä, lisäsi Jauhojärvi Tour De Ski:n palautumiseen liittyen.


Oulun Hiihtoseuran hiihtäjät olivat tyytyväisiä kakkossijaansa. –Koskaan en ole päässyt vastaavista asemista hiihtämään ankkuriosuutta. Lasse ja Heikki petasivat minulle hienon paikan, kertoi Oulun ankkuri Kusti Kittilä. Omaakin ratkaisua yrittänyt Kittilä kertoi hiihdon olleen selvitymistaistelua, kun Jauhojärvi siirtyi kärkeen. Toiselta osuudelta ensimmäisenä vaihtoon tullut Heikki Palosaari syttyy viestikilpailuissa. –Parasta hiihtoa minulta tältä kaudelta. Viesti sytyttää aina – nyt lähti hiihto kulkemaan! Tällaisia kisoja kaipaisi lisää, totesi Heikki Palosaari. Kakkossija ei Palosaarelle tullut yllätyksenä. –Oletin, että mahdollisuuksia on podiumille, kaiken piti vain onnistua, lisäsi Palosaari. Oulun aloittaja Lasse Paakkonen ei ollut täysin tyytyväinen omaan hiihtoonsa. –Toisella kierroksella lisättiin vauhtia toiseen nousuun. Östersundin pakkaskisan jälkeen happi ei oikein tarttunut. Joukkuepanos oli kuitenkin hyvä, sillä hopea on paras mitä tähän mennessä on saavutettu. Sprinttihiihto on sujunut kuitenkin tänä talvena hyvin ja sillä puolen vire on ollut hyvä, lisäsi Jyväskylässä asuva Paakkonen.


Parhaan Suomen Cup-sijoituksensa hiihti myös Jämin Jänne, jonka aloittaja Markus Vuorela oli tyytyväinen alkuun. –Ensimmäinen kierros sujui hyvin, mutta loppuun vähän ”tummuttiin”, totesi Vuorela. Toisen osuuden erinomaisesti hiihtänyt Antti Ojansivu totesi kuntonsa olevan paranemaan päin. –Nousukunto. Alkukausi oli vaikea, piti vain pötköttää, kun mikään ei toiminut – oli turha harjoitella. Nyt on lähtenyt pikkuisen hiihto aukeamaan, totesi Ojansivu alkukauden haasteistaan. –Ensimmäiselle kierrokselle piti laittaa ”all in” ja taistella toinen kierros, lisäsi Ojansivu kilpailuistaan.
Suomen Cup jatkuu sunnuntaina naisten ja miesten skiathlon-kilpailuilla. Ennen Suomen Cup:in kilpailua hiihdetään 18-vuotiaiden miesten ja naisten perinteisen sprintit. Sprintin karsinnat alkavat klo 8.30 ja finaalit klo 9.30. Suomen Cup:n skiathlon-kilpailut alkavat klo 10.55.


Tero Uusitalo
Vantaan Hiihtoseura

 takaisin
Vantaan hiihtoseura    Vantaan Kaupunki   Vantaan Energia   Aktia Pankki Oyj