Tuoreimmat uutiset Suomen Cup -hiihdoista:

17.1.2016
18-v. sprinttivoittajien tavoitteena nuorten PM-kisat

Naiset 18-sarjan perinteisen sprintin voitosta käytiin hurja taistelu. Loppusuoran alkaessa neljällä hiihtäjällä oli vielä täydet mahdollisuudet voittoon. Viimeisillä kymmenillä metreillä voittoon puristi voimakkaalla tasatyönnöllä Nastolan Nasevan Rebecca Immonen. Kilpailun tiukkuutta kuvaa se, että koko kärkinelikko mahtui 63 sadasosasekunnin sisään. Hopealle hiihti IF Åsarnan Emelie Svenlin ja pronssille Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva. Neljänteen sijaan joutui tyytymään Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen. Hieman kärkinelikon takana maaliin tuli viidenneksi Vehkalahden Veikkojen Sanni Pihl. Kilpailut järjestäneen  Vantaan Hiihtoseuran Sonja Eskelinen hiihti sprintin kuudenneksi.

-Aika-ajo tuntui ihan perushiihdolta, mutta loppu tuntui rankalta, kun joutui työntämään paljon tasatyöntöä. Välierä meni hieman helpommin, kun hiihdin Anita Korvan kanssa kahdestaan lopussa. Sen pystyi hiihtämään rennommin, totesi voittaja Rebecca Immonen. Rebecan valmentajana toimii isä Jari Immonen.
-Finaali tuntui ihan hyvältä. Etukäteen tiesin, että tulee tiukka erä. Isä antoi neuvon, että kannattaa mennä alamäkiin peesissä, josta pääsee ohi. Noudatin isän ohjeistusta. Loppusuoralla piti vain keskittyä omaan hiihtoon ja pitämään tasatyöntötekniikka kasassa, kertoi Nastolassa lukiota käyvä Immonen. 


-Tykkään enemmän normimatkoista, sillä sprintti tuntuu hieman stressaavalta, lisäsi Rebecca Immonen hiihtomatkoihin liittyen.  Tämän talven tavoitteena Rebecalla on SM-mitali useammasta kisasta. -Olisin halunnut päästä Lillehammerin kisoihin. PM-kisat on myös tärkeä tavoite. Siellä kaikki matkat käyvät minulle. Rebecca Immonen pitää vahvuutenaan monipuolisuutta. -Olen monipuolinen hiihtäjänä matkojen suhteen. Tahtopuoli on myös kunnossa. Haluan päästä nuorten maajoukkueeseen ja myöhemmin aikuisten maajoukkueeseen, kertoi Rebecca tavoitteistaan. Seuraava arvokisastartti Rebecalla on näillä näkymin Imatran SM-kilpailuissa kahden viikon kuluttua.

Miesten 18-sarjan sprintin (p) voittoon hiihti ylivoimaiseen tapaan Lauri Mannila Saloisten Reippaasta. Eroa toiseksi tulleeseen Mikkelin hiihtäjien Matias lanttaan kertyi 4,6 sekuntia. Hopeasta käytiin tiukempi kamppailu, sillä IF Femmanin Hannes Holmbäck havisi Lantalle vain 11 sadasosaa.


–Mulla oli hyvät saumat voittaa, mutta voitto ei tullut helpolla. Lopussa pystyin sitten hiihtämään rennosti. Ero tuli nousun loppuosassa. Lisäsin rytmiä puolivälin jälkeen. Lasku tuntui helpolta ja latu oli hyvässä kunnossa, totesi voiton napannut Lauri Mannila.  Mannilalla on tavoitteena hiihtää hyvä kilpailukausi. Hän toivoi, että saa hyvät hiihdot tehtyä Vantaalla. Kauden päätavoite on PM-kisat.


-Sprintissä on tullut hyviä tuloksia, mutta tykkään myös normimatkoissa. Eilen oli aika vaikea päivä. Viimeiset 3 viikkoa on ollut rikkonaista. Sairasteluakin on ollut. Eilen oli taistelua. Kisoja jäi väliin ja nämä olivat ensimmäiset kisat kolmeen viikkoon, totesi Mannila hiihtämisestä ja kuluneesta viikonlopusta. -Hiihtoa olen harrastunut kilpailumielessä vakavammin 12-sarjasta lähtein, aiemmin kyllä jo jarrastelumielessä. Pelasin nuorena myös jalkapalloa ja harrastin yleisurheilua, ampumahiihtoa, suunnistusta, kertoi Mannila monipuolisesta urheilutaustastaan. -Hiihto on selkeä päälaji. Opiskelen  Sotkamon urheilulukiossa eilisen kilpailun voittajan Remi Lindholmin kämppiksenä. Sotkamon urheilulukiolaiset pärjäsivät sprintissä mainosti, sillä finaalissa hiihti kolme nuorukaista samalta luokalta Mannilan lisäksi. Hopealle sijoittunut  Matias Lantta ja viidenneksi sijoittunut Miro Karppanen käyvät molemmat myös Sotkamon urheilulukiota.  Perinteinen vai Vapaa? –Molemmat sopii yhtä hyvin, totesi Mannilta kysymykseen vahvemmasta hiihtotavasta. -Armeijan jälkeen aion satsata hiihtoon – opiskelujen aika on sitten hiihdon jälkeen, lisäsi Raahesta kotoisin oleva nuori hiihtäjä.

18-sarjojen sprintin voittajat Rebecca Immonen ja Lauri Mannila.

 

Tero Uusitalo

Vantaan Hiihtoseuratakaisin
Vantaan hiihtoseura    Vantaan Kaupunki   Vantaan Energia   Aktia Pankki Oyj