Tuoreimmat uutiset Suomen Cup -hiihdoista:

17.1.2016
Miesten Skiathlon kolmen kauppa - Lehtonen voittoon

Miesten Skiathlon-kilpailu oli kolmen kauppa. Lari Lehtonen, Sami Jauhojärvi ja Perttu Hyvärinen olivat selkeässä johdossa jo kilpailun puolivälissä tehdyssä suksien vaihdossa. Tiukassa loppuratkaisuissa vahvimmaksi osoittautui akillesjännevammasta toipunut Lari Lehtonen. Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi kukisti niukasti Perttu Hyvärisen.

-Tuntui hyvälle – onneksi lähdin kisaan! Tein viikolla määräintervalliharjoituksen, muuten olen aika hiljaisilla vauhdeilla hiihtänyt, totesi Lehtonen kilpailuista ja viimeaikaisesta harjoittelustaan.

-Tämän päivän kilpailuvauhti ei vielä maailman cup:ssa riitä. Siellä pitää löytyä vielä hyökkäystä lisää. Toivotaan, että hyökkäysvaihde löytyy kisojen kautta, vertaili Lehtonen päivän kilpailuvauhtia kansainvälisen kilpailuvauhtiin.

-Työnteko ja yhteishenki on tärkeää Suomen hiihtoa nostettaessa ylös. Kyllä Suomessa töitä tehdään. Se on pikkujutuista kiinni, kun se hiihto alkaa kulkemaan myös Suomen miehillä. Lisäksi on uskottava omaan tekemiseen, totesi tulevan viikonlopun maailman cup-kisoihin Nove Mestoon kutsua odottava Lehtonen.

Lehtonen on kuntoutunut nopeasti, sillä syksyllä tehdyn akillesjänneoperaation pohjalta hän vielä harjoitteli kävelemistä lokakuussa ja ensimmäisen kerran suksilla hän oli vasta marraskuussa. –Oli aika väritön alkusyksy, kun harjoittelu oli sellaista kikkailua. Sinnikkäästi, kun jaksaa tehdä työtä niin kuntoon voi päästä näemmä monella tavalla, kertoi Lehtonen syksyn ja alkutalven haasteistaan. Perinteisen hiihtäminen on akillesjänteelle repivää. –Olo on ollut epävarma vamman jäljiltä, on pitänyt olla tuntosarvet herkkänä kaikille tuntemuksille. Skiathlon-mono tuntuu jalkaan vielä tällä hetkellä hieman paremmalta Lehtosen vammautuneeseen jalkaan kuin perinteisen mono, vaikka sillä ei niin hyvää potkua saakkaan.

Kilpailun kakkoseksi tullut Jauhojärvi yritti hiihtää kovaa perinteisen osuudella. –Perinteisellä oli tavoitteena hiihtää niin kovaa, ettei Lari pysyisi perässä. Vapaalla hiihtotavalla oli sitten joka kierroksella vaikeaa, roikuin vain mukana, kertoi kirimaalipisteitä eniten kerännyt Jauhojärvi. Lehtonen hoiti kilpailun aikana suurimman osan vetohommista ja niinpä Jauhojärven mielestä voitto meni oikeaan osoitteeseen. –Työmiehelle kuului voitto, sanoi Jauhojärvi lopuksi. Tour De Ski:stä palauttelua vielä tekevä toivoo vauhdin löytyvän SM-kisoista Imatralla.

Kilpailun kolmanneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen kertoi, että vauhti on paranemaan päin. –Puoli askelta viime viikonlopun Östersundin (Skandinavia Cup) hiihtoa parempi, kertoi hiihdosta Hyvärinen. Tulevan viikon pakkaskelit hieman huolettivat Hyväristä. –Täytyy pitää lihaskunnosta huolta ja tehdä asioita hyvin, arvio Hyvärinen. Hieman mysteeri Hyvärisen kisakunnon piilossa pysyminen on miehelle itselleenkin. Hirveästi ei ole menty eteenpäin, vaikka harjoittelu on kesällä ja syksyllä parempaa. –Jospa se kisakunto löytyisi sitten ensi talvena, päätti Hyvärinen puheenvuoronsa.

Miesten Skiathlonin voittajakolmikko

Tero Uusitalo, Vantaan Hiihtoseura

 

 takaisin
Vantaan hiihtoseura    Vantaan Kaupunki   Vantaan Energia   Aktia Pankki Oyj