Tuoreimmat uutiset Suomen Cup -hiihdoista:

17.1.2016
Naisten Skiathlonissa Roponen selvään voittoon


Naisten Skiathlonin kilpailu ratkesi jo perinteisen osuuden loppuvaiheissa, kun Riitta-Liisa Roponen karkasi omille teilleen. Kilpailun toiseksi hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja kolmanneksi Kangasjärven Kalskeen Heini Hokkanen.


-Etukäteen ajattelin hakea täältä hyvää tunnetta ensi viikonlopun Nove Meston maailman cup-kilpailuja varten, mutta sitä ei tullut. Tosin hidas keli vaikutti tunteeseen. Eilen oli raaka kisa kylmässä. Hyviä mittareita nämä molemmat Suomen Cup:n kisat olivat, kun voitin. Kisa meni niin kuin suunniteltiin. Oli tarkoitus lähteä toisella kierroksella mäkeen kovaa, mutta nämähän lähtivät haastamaan kirimaalissa!. Mäenpäällä yhteistuumin Maijan kanssa lähdettiin sitten vetämään. Hiihto oli nyt sellaista tykytystä. Toivon, että saan rennompaa hiihtoa Nove Mestoon. kyllä se tästä, totesi Roponen hiihdosta.


-Tänään käyn vielä  Jokereiden matsissa ja sitten lennetään illalla kotiin, kertoi Roponen loppupäivän suunnitelmista. Kisoja Roposella on jo paljon kuluvalla kaudella. Oloksen ensilumen kilpailujen jälkeen olen kilpailut jouluun asti joka viikonloppu, lisäsi Roponen kuluneesta kilpailukaudesta.


-Olin Vierumäellä leirillä ja 12-v. lapseni Idan ensimmäisellä uintimaajoukkueleirillä huoltajana. Ladut oli siellä huippukunnossa. Ida olisi hyvä myös hiihdossa, mutta häntä ei kiinnosta hiihtää kilpaa. Toisaalta mukavammat olosuhteet huoltajalle on kyllä uimahallissa, kertoo Roponen lapsena kanssa vietetystä yhteisleiristä Vierumäellä.


-Loppukauden kilpailuohjelmassa on joka viikonloppu maailman cup- tai sm-hiihtoja Lahden Salpausselän kilpailuihin saakka. Hiihdän tod näköisesti Finlandian 80 % todennäköisyydellä vielä molemmilla hiihtotavoilla. Ulkomaisia pitkän matkan hiihtoja en aio käydä. Joka vuosi olen hiihtänyt enintään kolme pitkän matkan kilpailua. Tällä  hetkellä en koe, että pitkät matkat olisi kuitenkaan mun juttu, kertoo Roponen ajatuksistaan pitkistä matkoista.


Toisen sijan hiihtänyt Maija Hakala oli vielä eilisen viestin jälkeen epävarma hiihtääkö tänään. -Eilen illalla olo oli sellainen, että en hiihdä. Yön aikana yskä ja köhä kuitenkin helpotti. Keli ei ollut tänään liukas. Reippaasti lähdettiin liikkeelle. Välikiri oli murha mun jaloille. Piti sitten vuorovedossa himmata perinteisen osuuden lopussa. Silmukoissa laduilla näin näin muiden hiihtäjien tilannetta hyvin. Pääsin sitten vapaan osuuden hiihtämään rennosti. Seuraava kisa on ensi viikonloppuna Tampereen Fis-hiihdot, kertoi Espooseen viime vuonna muuttanut ja Tampereella di-opintojaan viimeistelevä Maija Hakala.


-Vaapaalle kun lähdin tuntui tahmealta. Sitten alkoi näkyä selkiä, niin hiihto alkoi paranemaan, kertoi suksien vaihdosta 18:na lähtenyt Heini Hokkanen. -Ajattelin, että saan Maijan kiinni, mutta ei onnistunut. Ei ollut kauden parasta hiihtoa, Pertsa on kulkenut heikommin ja vapaa kulkenut paremmin. Luotin, että vapaalla saan paranneltua sijoja. Tavoitteena on saada Lahden mc-kisoihin kansalliseen ryhmään paikka ja mc-pisteitä. Lisäksi Imatran SM-kisat on tärkeä tavoite, lisäsi Hokkanen hiihdosta ja tulevaisuuden tavoitteista.

Naisten Skiathlonin kärkikolmikko vasemmalta: Maija Hakala, Riitta-Liisa Roponen ja Heini Hokkanen.

Tero Uusitalo, Vantaan Hiihtoseuratakaisin
Vantaan hiihtoseura    Vantaan Kaupunki   Vantaan Energia   Aktia Pankki Oyj